Komende Evenementen

Geen evenementen

Kalender

Mei 2022
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Sponsoren

  • Harley & Bikes
  • Primera
  • Edwin Koeriers
  • Fliessen XL

Uitstel invoering DWF A- en B-junioren Categorie B

Vóór de start van het huidige seizoen is aangekondigd dat de A- en B-junioren in het weekend van 2 en 3 november met het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) gaan werken. Helaas zijn we de afgelopen maanden geconfronteerd met onvoorziene en functionele problemen.

knvblogo

Hierdoor moeten wij de invoering van het DWF bij de A- en B-junioren in de categorie-B uitstellen tot het nieuwe kalenderjaar. Voor het genomen besluit tot uitstel van deze invoering rekenen wij op uw begrip. Op dit moment wordt door diverse partijen met veel personele en specialistische inzet intensief onderzoek gedaan naar het KNVB-systeem. Bij dit onderzoek is juist in de weekenden sprake van continue ‘dijkbewaking’. Wij realiseren ons dat het niet goed functioneren van het KNVB-systeem, vooral bij de invulling van het DWF, bij veel personen tot ergernis heeft geleid. Dit betreuren wij. De KNVB stelt dan ook alles in het werk om de betrouwbaarheid en snelheid van de verwerking van ingevoerde gegevens zo snel mogelijk op orde te krijgen. Door dit uitstel komt een langere periode, zonder invoering van een nieuwe fase, beschikbaar. Dit zal de stabiliteit in de huidige functionaliteit ten goede komen.

Informeren

Het lopende onderzoek wordt de komende weken voortgezet. Op basis van de resultaten informeren wij de verenigingen medio december 2013 over de nieuwe planning voor de invoering van het DWF in 2014. Om een beeld te geven, op dit moment worden ca. 10.000 wedstrijden geregistreerd via het DWF. Dit is de volledige Categorie A en senioren veld Categorie B.

Bij de invoering van het DWF in Categorie B voor de A-, B-, C-junioren, D-pupillen en senioren (nog enkele kleine restgroepen) worden hier nog ongeveer 10.000 wedstrijden aan toegevoegd. De uitslagen van de te spelen wedstrijden bij de E- en F-pupillen worden niet via het DWF maar rechtstreeks vanuit de KNVB Sportlink Clubapplicatie aan de KNVB doorgegeven.

Alvast oefenen met het invullen van het DWF?

Open dan het Klikmodel Categorie-B. Dit is een goede manier voor teamleiders om kennis te maken met de diverse processen bij het invullen van het DWF. De handleidingen en klikmodellen zijn ook te vinden in het Support Center Sportlink Club, in het hoofdstuk ‘specifieke handleidingen’.