Afdrukken

Losser B1 - UDI B1-22-bewerkt Large UDI B1 - Unison B1-99b


Wedstrijdverslag UDI B1 –Achilles B1 160313

UDI B1 - Achilles B1-48-600

Achilles A1 had net daarvoor van onze UDI A1 gewonnen waarbij drie UDI spelers met rood van het veld gestuurd waren. Natuurlijk verhitte gemoederen van dien. Alle reden voor ons om scherp te zijn en je niet te laten provoceren en de jonge scheids geen aanleiding te geven. Maar het ging anders, de sfeer van die wedstrijd hing nog in de lucht toen de B1 aftrapte, en direct vanaf de aftrap kwam de bal bij hun spits die onze laatste man omspeelde en pats 0-1.

Dat waren we niet meer gewend. Hoe we het in het begin rommelig en matig geconcentreerd bleef leken we ons te herpakken. Maar al in de vijfde minuut kregen we al rood, en stonden we met tien tegen elf. Daarmee liepen we toch achter de feiten aan. Gelukkig pakte UDI het toen gaandeweg op en kregen we meer controle. In de twaalfde minuut werd Stijn door een gerichte en smerige overtreding het veld uit getrapt. Toch zette UDI de positieve lijn op en kregen de wedstrijd met hard werken onder controle. Kansen volgde en derde kans van Koen ging erin 1-1.

Toch waren zij ook gevaarlijk en moest Desney bijvoorbeeld met zijn voet nog redden. Met het gevoel dat het nog goed zou komen begonnen we aan de tweede helft. Maar al na vijf minuten ging een vrij trap van hun, die ze twee keer mochten nemen erin 1-2. We bleven hard werken hoewel bij sommigen de irritaties groeiden. Voor opmerkingen twee keer geel en dus rood en weer liepen we achter de feiten aan. De negen die nog op het veld stonden hebben gewerkt als leeuwen en waren feitelijk sterker dan de elf van hun. Een hele rij kansen maar het mocht niet zo zijn vanmiddag, dus uiteindelijk verloren we de pot. Natuurlijk kun je naar de scheids wijzen, als hij bij die overtreding van Achilles voor rust rood getrokken had of als hij na rust de penalty gegeven had toen Venice tegen de grond getrokken dan…

UDI B1 - Achilles.jpeg
Maar laten we alsjeblieft naar onszelf kijken, als onze spelers zich beheerst hadden en de geen aanleiding gegeven hadden voor hun rode kaarten dan hadden we zeker van dit Achilles gewonnen. Dat is dubbel jammer omdat er hard gewerkt en goed gevoetbald is. Hopelijk leren we ervan en pakken we de positieve draad tegen BSC weer op. 


UDI B1- AJC B1 090313

Vandaag staat AJC op het programma. Na de schandalige intimidatie en agressie die in Losser over ons heen kwam was het duidelijk dat er veel spanning op deze wedstrijd lag.
Een prima bondsscheidsrechter en gelukkig bleek op het laatste moment Achmed (van de A) bereid te vlaggen. Met alle uitvallers en zieken moest het net lukken als Jesse de tweede helft beschikbaar is. Dan is het ook nog eens vies nat weer.
De spanning is voelbaar maar al snel blijk dat UDI voetballend met mooi combinatievoetbal veel beter is.

Achterin houden we het goed dicht ook met Dennis als laatste man. Het duurt toch de twintigste minuut voor we de ban breken, goed en hard doorgaan van Stijn die de bal af gaf aan Rody dan via Venice op Koen die binnenkopt 1-0. Een minuut later Koen met een diagonaal schot twee nul. We blijven prima voetballen, een minuut later schoot Nick net naast. Desney pakt een vrije trap en de tegenaanval via Venice en Koen op de lat. Na een half uur via Koen naar Venice 3-0.

Vlak voor rust maakt Rody er 4-0 van. We hebben dan een helft met prachtig geconcentreerd combinatievoetbal gezien. Na rust pakken we de draad op, vanaf de aftrap Venice door het midden 5-0, een paar minuten later speelt Romello Stef aan 6-0. Je ziet dan dat met name hun tien en dertien weer proberen met intimidatie en trappen ons uit het spel te halen maar we laten ons niet gek maken. Waar Nick in de eerste helft een paar keer pech had met zijn schoten schiet Koen nu een vrij trap net naast en eindigt even later eentje van Dennis op de kruising. Een kwartier voor tijd zet Rody Venice vrij voor de Keeper maar die gaat via de lat over.
De wedstrijd lijkt dan gespeeld en bij UDI zakt de concentratie wat weg.

Uit een vrije trap maakt AJC de 6-1 en komen ze bij een uitbraak tot 6-2 waarna Desney nog een bal uit de hoek haalt. Als we het laatste kwartier scherp gebleven waren hadden we met wat geluk naar 10-0 kunnen uitlopen. In ieder geval voor iedereen duidelijk dat als wij met elf tegen elf ons spel spelen en AJC niet met schoppen intimidatie en geweld aan de gang kan ze geen schijn van kans hebben. Volgende week Achilles, hopelijk hetzelfde voetbal, als het kan tot aan het eindsignaal, en liefst bij beter weer. 

 

 


Avanti B2 – UDI B1 020313

 

Nu weer de competitie, uit tegen Avanti. Juist omdat we thuis ruim van hen gewonnen hadden altijd het gevaar van onderschatting. De was wat ruis rond het veld en misschien dat die negativiteit in de eerste helft wat in het spel van de jongens ging zitten.

 

Misschien voelt het team ook wel meer druk juist omdat het zo goed gaat. Het leek wat rommelig, maar je kan het ook pech noemen.

 

Wij hadden in ieder geval de beste kansen, zo schoot Dennis net naast. Koen had geen geluk combinaties van Stef en Koen en Maurice en Koen: een paar keer net niet. Vlak voor rust viel Rody uit met liesklachten en Brian kon na rust niet beginnen met last van zijn rug.

 

Ook anderen (vooral die voor meer teams spelen) lijken wat overbelastingsklachten te krijgen. Toch kwam de tegenstander ook nu weer nauwelijks tot echt gevaar hoewel hun donkere spits (die ik eerder bij Sportclub of Victoria gezien meen te hebben) wel veel dreiging had.
Na rust mocht Avanti een vrije trap twee keer nemen, Desney moest loslaten maar Stijn ramde bal weg.

 

Toen was Nick het zat en slalomde vanaf de middencirkel door Avanti heen gaf vanaf de achterlijn strak voor en een van hun verdedigers schoot onhoudbaar binnen : 0-1.

 

Vijf minuten later combinatie Nick-Maurice-Koen: 0-2.

 

Toen moesten vlak na elkaar Nick (commentaar op de leiding) en Stef (k-woord) er voor vijf minuten uit. Maar ook negen tegen elf kwamen ze er niet door en waren Venice en Koen zelfs nog gevaarlijk.

 

Toen we weer op volle sterkte waren maakten we het snel af: Koen werd door Nick in het midden vrij gezet en maakt het prima af (0-3) en vlak daarna maakte Nick met een diagonaal schot onder hun keeper door de vierde.

 

Het had veel ruimer uit kunnen vallen, kansen van de prima spelende Maurice en zelfs van rechtsback Achmed (met de schouder) die er niet in wilden. Koen maakte twee minuten voor tijd zijn hattrick (5-0) en daar bleef het bij ook omdat we in de laatste minuut uitgebreid vlak voor hun goal door beleven combineren, maar bij vijf nul mag dat….

 


 

Udi B1 - Stevo B1-17 .jpeg

De jongens van B1

Desney,

Stijn,

Johny,

Bryan,

Tom,

Medeth,

Rody,

Nick,

Stef,

Dennis,

Koen,

Maurice,

Venice,

Achmed,

 


UDI B1 – STEVO B1,

 Udi B1 - Stevo B1-84

De winter is nog niet voorbij als op deze steenkoude zaterdag de bekerpot tegen STEVO op het programma stond. Stevige jongens uit Geesteren die ook in hun kompetitie bovenaan staan, en gedisciplineerd aan hun warming up begonnen. Vorig jaar hadden we bij hun al een keer ‘een beetje vreemd’ verloren. We hadden nu een bondsscheidsrechter. Het werd een fysieke pot waarbij wij de betere waren zolang we bleven voetballen en STEVO de overhand kreeg als wij dat vergaten en zij meer konden beuken. Er waren kansen over en weer, na een kwartiertje redde Desney ons en vlak daarna lukte het Nick net niet. Het viel niet mee om hun af te stoppen, ook door al het geduw en geschop wat niet altijd door de scheids onder controle gehouden werd. Misschien kunnen wij wel een taalcursus gebruiken want als wij onze frustraties met K-woorden blijven uiten verlagen we onszelf en gaat de scheids gemakkelijk tegen je fluiten. Na een half uur werd Rodey duidelijk het spel uit getrapt. Acht minuten later een bal bij ons op de lat en vlak voor rust maakt STEVO 0-1, duidelijk uit een buitenspelsituatie, waar Martin uitgebreid voor vlagde maar de scheids wilde hem niet zien. Na rust werden we sterker en je kon op ons doelpunt wachten. Stijn en Koen kregen hem der van dichtbij net niet in maar de toen als linksbuiten prima spelende Brian wel; 1-1. We bleven meer grip op de wedstrijd houden en onze voorstopper kon hun etterbakspits laten voelen waar de grens ligt. Hoewel het beide kanten op kunnen vallen waren wij zeker op het eind duidelijk sterker, met een reeks hele en halve kansen maar het blijft één – één. Daarna weer een heel gedoe omdat de scheids niet wist of we moesten verlengen of direct penalty’s moesten nemen. Het moesten penalty’s zijn zo bleek na wat heen en weer gebel, alleen bij de finale krijg je verlenging in de jeugd. Weer wat geleerd. Jammer dat twee van ons zelf toen al besloten hadden te stoppen. Uiteindelijk misten wij er eentje waardoor STEVO doorgaat in de beker. Van dit soort potjes kunnen wij op veel manieren wat leren. Onze sponsor denkt dat we met wat meer zelfdiscipline van niemand hoeven te verliezen en samen nog veel meer voetbalplezier kunnen hebben. Als het weer dan ook mee gaat werken heeft hij er alle vertrouwen in.


UDI B1 – JSG Ammeloe-Lünten B

10

Op toch weer zo een steenkoude zaterdag trad de B op negen februari aan voor hun eerste europese wedstrijd van dit jaar. Het Duitse Ammeloe-Lünten speelde begon het oranje goed verzorgd en gedisciplineert tegen onze B. Zeker in het begin ging het gelijk op waarbij UDI weinig weggaf. Met controle vanachter uit en werkvoetbal kregen we meer overwicht. Na een half uur kwam Venice, die zonder noppen goed bleef staan, door het midden door 1-0. Vlak daarna tikte de Duitsers er een binnen gelukkig vanuit buitenspelpositie. Vlak voor rust kwam Venice weer mooi door maar de lastige kans ging in twee keer over. Na rust had UDI wat minder grip op het spel en na vijf minuten maakte Ammeloe-Lünten prachtig 1-1. Daarna werd het rommelig en harder waarbij hun nummer zeven behoorlijk aan het zuigen was maar een aantal jongens van ons ook meer gingen trappen dan voetballen. Nick nam het team bij de hand en schoot van buiten de zestien de 2-1 onhoudbaar binnen. Daarna ging UDI weer voetballen, een combinatie eindigde met een voorzet van Nick die Koen inkopte 3-1. Desney voorkomt dan “das Anschlusstor” en tikt de bal net onder de lat weg. Vlak daarna zet Nick Koen vrij voor de goal, 4-1. Meteen daarna komen toch weer de Duitsers op rechts door: 4-2. Maar dan is het toch wel gedaan, prima combinatie Venice-Koen 5-2; dan van Nick via Koen naar Mauice 6-2 en met een assist van Venice op Koen die zijn vierde en de laatste van de middag binnenschiet 7-2. De overwinning komt niet meer in gevaar ook niet nadat Rodey volkomen terecht van het veld gestuurd moest worden. Dit soort smetjes heeft de B toch niet nodig want als we blijven voetballen dan kunnen we ook in Europa iedereen aan. Volgende week even rust en dan komt Stevo bij ons voor de beker….

 


Wedstrijdverslag UDI B1 – BSC Unisson B1

UDI B1 - Unison B1-99b

Na de lange winterstop pakt onze B1 op twee februari de draad weer op en hoe. Bij mooi lenteweer en een frisse wind tegen BSC B1, die versterkt zijn door een paar spelers die van hun A zijn teruggekomen, begint UDI geconcentreerd en scherp. UDI heeft al snel controle over de wedstrijd en na 8 minuten is het raak: Maurice breekt op rechts door de bal naar Koen en 1-0.
Na een kwartier zet Nick vanuit een vrije trap Romello (die weer bij de B mee kon doen) vrij voor de goal, maar helaas, de lat. Dan komt er toch meer druk van BSC maar UDI geeft nauwelijks iets weg en als ze der doorkomen dan pakt Desney alles. Romello, prima met zijn assists, schiet nog van dichtbij over en stuit op hun keeper. Vlak voor rust breekt hun nummer tien door maar het doelpunt wordt gemaakt vanuit buitenspelpositiezodat we met voorsprong gaan rusten. Na rust blijft UDI uitstekend spelen, nu met ook Tom en Venice op het veld. Direct van de aftrap weet Romello het net te vinden 2-o. Dan rolt UDI BSC vlot op. Romello van rechts op Koen 3-0, Koen vanaf rand zestien 4-0 en valk daarna Koen’s vierde, 5-0 en dan is het eigenlijk gespeeld. Desney pakt nog een mooie bal, Nick wordt net buiten de zestien gaakt en schiet de vrijetrap er dan zelf in 6-0. Jammer dat het schot van Stef der niet in gaat. Via Desney en de paal houden we een ‘clean sheet’, Koen krijgt zijn publiekswissel en net voor de hagelbui fluit de scheids voor het laatst. Als de B1 zou blijft spelen hoeven ze voor niemand bang te zijn….


Achilles B1 – UDI B1, 1 december 2012Achilles B1 - UDU B1-12a

 

Vlak nadat onze A1 met 2-4 van Achilles had gewonnen moest de ook B1 daar aan de bak.
Het was goed te voelen dat december begonnen was; het was steenkoud al sneeuwde het nog net niet. (We hoorde overigens van hun dat ook Achilles bij AJC-uit een hoop vervelend gedoe gehad had) . Deze keer speelde onze B1 in een 4-4-2 formatie. Achilles bleek zeker in het begin een goed voetballend team met een paar stevige jongens achterin en een stel snelle spitsen.
Het spel ging op en neer maar UDI gaf nauwelijks iets weg.Achilles B1 - UDU B1-11

Voor zat Venice behoorlijk in de tang bij hun verdediger. In de vijfentwingste minuut maakte Koen, onze gevaarlijkste man tot dan toe, de nul-één. Daarna was UDI duidelijk de baas. Zes minuten later werd Venice voor iedereen hoorbaar en zichtbaar in de zestien neergeschopt en de bal ging op de stip. Hij nam hem zelf heel Braziliaans via hun keeper in twee keer, maar wat maakt het uit: twee-nul. Daar gingen we ook mee rusten.
In de tweede helft waren we van het begin af duidelijk veel sterker na drie minuten gaf de jonge scheids UDI de tweede penalty voor een handsbal en Dennis, die lekker in de wedstrijd zat, knalde hem binnen. Pas een kwartier verder schoot Koen de 0-4 binnen. Vlak daarna een fantastische knal van Nick maar hun uitstekende keeper hield de bal eruit. De rest van Achilles had het al opgegeven want daarna was het kans op kans voor ons en zonder die keeper had het wel 0-10 kunnen worden, zeker toen zij met tien man kwamen. Na een half uur maakte Nick dan toch de vijfde, vlak daarna had Brian nummer zes op zijn schoen maar dat lukte toen net niet. Vijf minuten voor tijd maakte Venice die zesde wel. Daarna werd het nog rommelig omdat bij Achilles de frustraties opliepen wat hun nog een rode kaart op leverde maar UDI gelukkig gewoon bleef voetballen. Met weer een overwinning op zak voelde het prima om de warmte weer op te zoeken. Zullen we volgende week thuis de veldverwarming maar aanzetten??

 


UDI B1 - Losser B1

Zaterdagmiddag 10 november speelde onze B1 tegen Losser.
Tegen de achtergrond van de bomen in herfstkleur begon UDI en het rood tegen het oranje van Losser. Omdat de A vandaag vrij was kon Romello weer met de B meedoen, wat goed uitkwam omdat Venice en Koen niet mee konden doen. Aanvankelijk leek het gelijk op te gaan maar UDI kreeg algauw meer controle op de wedstrijd.

Toch was het Losser dat buiten het bereik van Desney op de paal schoot. Daarna zette UDI goed door en de kansen namen toe, onder andere uit een corner Maurice en even later Nick vrij voor de goal maar het lukte nog niet. Toen Johnny na twaalf minuten helaas uitviel dus we hielden even ons hart vast maar vlak daarna zette Romello goed door en de één nul was een feit. Losser raakte de concentratie kwijt, ging schelden op de scheids en elkaar en wij maakten daar goed gebruik van. In de 15e minuut Schoot Romello zijn 2e binnen en drie minuten daarna schoot Achmed de derde binnen. UDI bleef hard werken en goed voetballen en vlak voor rust viel via Achmed de vier nul.